Dragon Light´s Winter Sun
" Helga "
091013 - 110516
E: Wolf-Cottage Master
U: Such Sv-09 Dragon Light´s Zawadi
STAMTAVLA4 mån

12 mån


Första spårningenHelga som igentligen från början kallades Hexa (namnbytet var min mors ide och ja det passar henne bättre) är efter min egenuppfödda Such Sv-09 Dragon Light´s Zawadi alias Elsa och Wolf Cottage Master alias Jonny.

Hon är en flicka som ännu håller på att utvecklas men har än så länge vissat både humör och humor, hennes stora idol här i livet är Moster Lava (Such Dragon Light´s Trollhassel) och har stor respekt för Moster Sota (Such Dragon Light´s Zoheret).

Det ska bli jätteintressant och se hur hon utvecklas och om hon kan bli det som jag hoppas

Helga som hund
Helga är en helfestlig hund med många trådar på sin lyra, hon älskar att bära omkring på sina fällar, jag lägger dem åter och hon bär i väg med dem.
Hon är en lätt hund att ha med att göra, men får för sig saker i bland och gömmer sig då gärna bakom sina mostrar för beskydd med andra ord hon är minstingen här hemma.

Planer för Helga
Mina planer för Helga utvecklas med tiden då hon ännu är ung men vi fortsätter med spårningen som både bygger självförtroende och aktiverar hjärnan.
Vi fortsätter även med utställning, jag har inte riktigt fått henne att förstå att man ska stå still vid bedömning men det kommer ...hoppas jag ;-)
Har funderingar på att testa henne på LC men det återstår att se.

Under 2010 Så upptäckte jag till min förskräckelse att hela denna kullen var dåligt mentalt enligt min mening och då valde jag att dra Helga från allt vad avelsplaner heter och jag pratade med de övriga från della kullen (de som jag visste var beredd att lyssna) och de var eniga med mig att ingen av dessa skulle gå i avel.
Detta betyder inte att det är något fel på vare sig modern eller fadern.

110516 Fick Helga somna in akut av sviterna av en lunginflammation, saknaden är enorm.. att hon tog så stor plats.12 mån

8 mån

5 mån

5½ vecka

18 dygn

8 dygn